4 kişilik
Hazırlık süresi; 20 dakika 4- 30 dakika soğutma + döwme süresi
Pişirme suresi; 5-10 dakika
Zorluk derecesi: 1 bozcaada
Malzemeler
6 adet iri yumurtanın sarısı
70 gr. toz şeker
1 tatlı kaşığı gülsuyu
300 ml. soğuk krema
250 ml. süt
90 gr. küp doğranmış lokum
Lokumlu Dondurma Tarifib
•Geniş bir kâseyi soğutmak için buzlukta bekletin. bozcaada
• Yumurtaların sarısını, şekeri ve gülsuyunu orta boy bir kapta yüksek hızda mikser ile rengi açılıp krema kıvamına gelene dek çırpın.
• Krema ve sütü orta boy bir tencerede karıştırın. Orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladığında ocaktan alın. Yumurta sarılı karışımın içine azar azar ekleyerek karıştırın.
• Karışımı tekrar tencereye alın. Kısık ateşte karışım biraz koyulaşana dek ısıtın. Kaynatmamaya özen gösterin.
• Karışımı ocaktan alın ve soğutmuş olduğunuz kâsenin içine aktarın. Kâseyi buzdolabında 30 dakika bekletin. • Lokum parçalarını içine ekleyip karıştırın.
• Hazırladığınız karışımı dondurma makinenize aktarın. Dondurma makinenizi kullanım talimatları doğrultusunda çalıştırarak dondurmanızı hazırlayın.
• Donmaya dayanıklı bir kaba aktarın ve buzlukta bekletin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder